На 29 юни, четвъртък, от 10.30 часа в Гербовата зала на Дондуков“ 2

...
На 29 юни, четвъртък, от 10.30 часа в Гербовата зала на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Румен Радев ще награди българските атлети, взели участие на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс

На 29 юни, четвъртък, от 10.30 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът ще удостои с почетна грамота българските спортисти, взели присъединяване на изминалите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс, на които представителите на България спечелиха 19 медала - 5 златни, 5 сребърни и 9 бронзови.

Във форума, който се организира от 17 до 25 юни в Берлин, участваха повече от 7000 участници от 190 национални делегации, които се състезаваха в 26 спорта. Страната ни беше показана от 39 спортисти, състезаващи се в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, баскетбол и хокей на трева.

От 11.30 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 на гала с Почетен знак на президента ще бъдат удостоени олимпийските и международни първенци Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини. 

В рамките на събитието президентът ще удостои с плакет „ Млад състезател “ учениците, постигнали най-хубави резултати на извършения през миналата образователна година „ Президентски тест “, част от самодейността „ Спортувай с президента “. Плакет „ Доброволец на годината “ ще бъде връчен на Младежки Парламент Ямбол за доброволческите старания, съдействали за провеждането на спортните надпревари от „ Президентския тест “. За  обезпечаване на най-хубави условия за всеобщ спорт, развиване на младите гении и разпространение на самодейността президентът ще удостои с плакет „ Община на годината “ Община Ямбол.

От 17.30 часа в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ президентът ще участва на представянето на книгата на доцент доктор Спас Ташев „ Борбите на македонските българи за права и самостоятелност – 68 случая от интервала 1944 – 1994 година “, оповестиха от прессекретариата на президента. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР